Movies

NIEUWE BOSFOTO IN CINESTYLE

Een nieuw sprookjesachtig bos beeld in filmische stijl. In deze backstagemovie zie je een klein stukje van hoe dit tot stand is gekomen.

Daarnaast is er ook een blogartikel met meer tekst en uitleg beschikbaar. LEES HET HIER.

Beauty fotoshoot in een thuis studio

In deze video laten we zien hoe we met beperkte middelen een huiskamer hebben omgetoverd tot een professionele fotostudio.

Tijdens deze fotoshoot hebben we prachtige beauty portretten gemaakt met het gebruik van (nep) bladgoud. Dit hebben we tegen een bokeh achtergrond opgenomen.

Fotoshoot in het veld

In deze video tonen we een kleine samenvatting van een uitgebreide fotoshoot.

Tijdens deze shoot hebben we als team met behulp van krachtige flitsers en speciale effectapparatuur een unieke sfeer gecreëerd in een open veld. Voor deze specifieke foto waren meerdere lagen van licht nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Dit illustreert meteen waarom ik een voorstander ben van krachtige flitsapparatuur, zoals de Hensel Porty 1200.

Shoot bij fort Chartreuse

In deze video presenteren we opnieuw een samenvatting van een uitgebreide fotoshoot in Fort Chartreuse in Luik.

Tijdens deze fotosessie hebben we als team overdag een nachtelijke sfeer gecreëerd met behulp van talloze flitsers, effectapparatuur en kleurfilters.

Dit filmpje geeft een meer stapsgewijze weergave van het proces dat heeft geleid tot het afgebeelde resultaat hiernaast.

Fotoshoot in de ardennen

Tot op de dag van vandaag blijft dit een van mijn favoriete creaties in mijn carrière als beeldmaker.

Dit filmpje geeft een kijkje in het proces waarbij ik met mijn team naar de Ardennen ben afgereisd om deze foto te realiseren.

Voor deze specifieke opname hebben we met behulp van krachtige flitsapparatuur de dag omgetoverd tot schemering.

Het maken van dit beeld heeft in totaal een volledige dag in beslag genomen vanwege de noodzakelijke logistieke stappen. Desalniettemin hebben we slechts 10 minuten besteed aan het daadwerkelijke fotograferen.

Watershoot in de studio

Watershoots zijn nog steeds een thema waarmee ik vaak in verband word gebracht. Voortdurend blijf ik streven naar verbetering op dat gebied.

In deze video zie je een beknopte weergave van een Fashion Watershoot in de studio.

Een watershoot in de studio brengt de nodige uitdagingen met zich mee, zoals het beheer van wateropvang en -afvoer, evenals het opnieuw drogen van de ruimte. Hierdoor voer ik deze shoots tegenwoordig voornamelijk uit tijdens het warme seizoen.

Creatie van een filmisch portret

Dit is nog steeds, na vele jaren, een van mijn favoriete foto’s. Hier hebben we een filmisch portret gecreëerd. Daarbij wilde ik graag dat iedereen zijn eigen interpretatie kon geven van wat er precies is gebeurd. Waarom zit ze daar?

Om dit beeld te realiseren, ben ik nog een stap verder gegaan. Ik wilde graag dat het buiten regende. Dit betekende dat we het zelf moesten laten regenen, en dat we verschillende lichtlagen moesten opzetten. Uiteindelijk, wanneer het buiten regent en ik binnen fotografeer, moet ik het regenachtige buitengebied verlichten om dit zichtbaar te maken op de sensor.

In deze video bieden we een beknopte samenvatting van deze fotosessie.

Een grote fotoshoot in het bos

Dit is een foto uit de serie die ik het “Donkere Dierenbos” noem. Is er iets verschrikkelijks gebeurd? Of heeft ze zojuist de schatkist opgegraven en staat ze even uit te puffen met een sigaret? Dat is aan de kijker om te bepalen.

Dit filmpje biedt een inkijkje in de totstandkoming van deze uitgebreide fotoshoot. Hier hebben we opnieuw gebruik gemaakt van verschillende lichtzones om het beeld te creëren zoals het is. Deze keer hebben we zelfs in complete duisternis gefotografeerd in een Brabants bos.

** Not Allowed **